top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverthuis_ios

VT Wonen & Design Beurs 2019

Vorige week was de VT Wonen & Design Beurs in de RAI in Amsterdam. Het beloofde een mooie en inspirerende dag te worden. Dit jaar waren er drie thema's: Warm wonen, Modern wonen en Design.


Opvallend dit jaar was het gebruik van natuurlijke elementen (rotan, hout, staal en katoen / linnen), groen in de vorm van bloemen en planten (zowel gedroogd als vers) en het aanbrengen van zachte of warme kleurentinten in het interieur.

Over het algemeen was er weinig vernieuwing. Al wordt er wel hard gewerkt aan het verduurzamen van woningen, zowel binnens- als buitenshuis. Wat mij het meest verrast heeft is muurverwarming. Iedereen kent vloerverwarming. Nooit meer met je blote voeten lopen op een koude vloer. Radiator de deur uit, HR+++ glas in de ramen i.c.m. vloerverwarming om de stookkosten omlaag te brengen. Met muurverwarming hoef je niet meer onder een dekentje te gaan zitten om warm te worden. De muur wordt je beste vriend!

Warmte in je interieur kun je ook krijgen door zachte en warme kleuren te gebruiken. Neem bijvoorbeeld het kleurenpalet van Flexa voor het jaar 2020, waarbij 'Tranquil Dawn' de kleur van 2020 is (links boven). Tranquil Dawn ligt tussen groen, blauw en grijs. Een zachte kleur die doet denken aan een vluchtige ochtendlucht en goed valt te combineren met donkere en warme kleurtinten. Of wil je juist milieuvriendelijke verven en behangen? Dan is Little Greene een aanrader (rechter afbeelding).


Al met al zal het jaar 2020 in het teken staan van duurzaam wonen. Meer in verbinding staan met de natuur en er goed voor zorgen, want dat is toch iets waar we met z'n allen aan willen werken?

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page