top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverthuis_ios

Oost west, thuis best'

MOODBOARD

Bij dit winterse weer horen winterse plaatjes. Tijdens m'n eindopdracht voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur maakte ik dit moodboard met de uitspraak 'Borte bra, hjemme best'. In mijn ontwerpen maak ik graag gebruik van natuurlijke materialen en ik hou van de Scandinavische interieurstijl.

GEKLEURDE HUISJES

De huisjes in Noorwegen zijn zo mooi in kleur geverfd. Deze huisjes toevallig in de primaire kleuren; geel, rood en blauw. Een opvallende verschijning in het winterse en vaak grauw gekleurde landschap.

- Geel: deze kleur heb ik gebruikt voor de zonnige serre.

- Rood: deze kleur heb ik gebruikt om een warme sfeer te creëren in de woonkamer, gelegen op het koele noorden.

- Blauw: deze kleur heb ik gebruikt om voor verfrissing te zorgen in de keuken, gelegen op het zwoele zuiden.

SNEEUW IN DE ACHTERHOEK

Hier ligt de sneeuw nog steeds erg hoog (er is de afgelopen dagen zo'n 40 cm gevallen) en het is moeilijk om er doorheen te komen. Zowel lopend als met de auto. Op de fiets is nagenoeg geen optie. Het spreekt eigenlijk voor zich om zoveel mogelijk in huis te blijven (moeten we toch al door de corona ;-)).


'BORTE BRA, HJEMME BEST'

Deze uitspraak is Noors voor 'Oost west, thuis best'. Een uitspraak die toevallig bij deze tijd past. Voelt jouw huis niet zo? Raak dan geïnspireerd door dit moodboard. Deze op het oog kille en winterse sfeerimpressies kunnen uiteindelijk in een uitgewerkt ontwerp leiden tot het creëren van een warm en sfeervol (t)huis.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page