top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverthuis_ios

'Ogen zijn de spiegels van de ziel'

OGEN:

Ik word geïnspireerd door kleuren uit de natuur. Onze ogen bestaan uit een groot diversiteit aan kleuren. Net als je vingerafdruk is geen enkele iris hetzelfde en uniek.

Neem ons gezin...Arno heeft bruine ogen en ik heb blauw / grijze ogen. Als je naar onze ogen kijkt zie je verschillende schakeringen van bruin, blauw en grijs. Hoe mooi is dat!

Dan de kleur ogen van onze 2 kinderen. Iedereen weet dat in de biologie donkere kleuren domineren over lichte kleuren. Het is genetisch bepaald. De kans is daarom groot dat onze beide jongens bruine ogen krijgen.


HETEROCHROMIE:

Maar kijk naar Jozua z'n ogen. Wist je dat als je bruin met blauw mengt in de ogen dat je dan groen krijgt? Moet je eens met een pot verf proberen...ik kan je veel vertellen, maar dan krijg je echt geen groen. Het is fantastisch om te zien hoe creatief de natuur is en wat voor een gave kleuren eruit voortkomen.

Jozua heeft een gemengde kleur ogen. Dit heet Heterochromie. Bruin bij de pupil overlopend naar blauw aan de rand. Hierdoor is het midden groen door de menging van bruin met blauw.

En dan Ezra...Ezra is nog jong en de kleur in z'n ogen moet zich nog ontwikkelen. Maar als je goed kijkt, dan zie je de eerste spoortjes bruin al verschijnen. Het gaat letterlijk streepje voor streepje. Ook bij hem domineert in zijn genen de donkere kleur bruin over de lichte kleur blauw.


UNIEK:

Als kind (bij de bevruchting) krijg je 50% van het DNA van je vader + 50% van je moeder. De uitkomst is een samensmelting van (kleur)combinaties die jou UNIEK maakt. Zoals jij is er geen ander. Fascinerend he!


We hebben het nu over zoiets simpels als de kleur van je ogen. De natuur houdt mij bezig en ik raak hierdoor gefascineerd en geïnspireerd. Ik kijk ernaar en zie hoe eigenlijk alles in balans, perfectie en in harmonie hoort te zijn. Zo niet...ik denk dat je het antwoord zelf kan invullen.


BIOLOGIE + INTERIEUR:

Als interieurontwerper kijk ik door de ogen van een bioloog. De ruimtes waarin wij verblijven horen net als in de natuur ook in balans te zijn. Als jij je huis binnenloopt...dan zou dit moeten voelen als thuiskomen. Daarom heb ik voor dit vak gekozen. Uit liefde voor de natuur en uit liefde voor de mens. Met als doel het creëren van harmonie.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page