top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverthuis_ios

't huis - Interieur & Ontwerp Studio: 'Haal(t) de natuur in huis!'

Wist je dat de darmen onder de microscoop eruit zien als bloemetjes?


Microscopie

Jarenlang heb ik heel wat uren achter de microscoop gezeten en getuurd naar cellen en weefsels. Cytohistopathologie, zoals dat zo mooi heet. Het zijn Latijnse benamingen en het betekent 'de ziekteleer van cellen en weefsels'.


Natuur

Wat mij gedurende deze tijd opviel is dat de natuur zichzelf herhaalt. Wat met het blote oog te zien valt als je bijvoorbeeld door je raam naar buiten kijkt, vind je ook terug onder de microscoop.

Neem de darmen...als de darmen op een bepaalde manier worden verwerkt en gekleurd dan lijkt het net alsof je naar een veld met bloemen aan het kijken bent. En zo zijn er nog vele voorbeelden.


Inspiratie

In mijn blogs wil ik jullie meenemen op reis door de wonderlijke wereld van de natuur, waar ik mijn inspiratie uit haal. De ideeën die ik hier opdoe laat ik terugkomen in mijn ontwerpen. Vandaar ook de slogan van 't huis: Haal(t) de natuur in huis!.


Ontwerpen

In mijn ontwerpen zal ik als basis natuurlijke materialen met neutrale kleurstellingen nemen, zoals wol, metaal, hout- en steensoorten. Voor meer prikkeling maak ik gebruik van een accentkleur. Dit is een kleur die van nature voorkomt in de natuur. De ruimte breng ik vervolgens weer in evenwicht met bladgroen. Op deze manier probeer ik een omgeving te creëren waar je je prettig en comfortabel voelt, zodat je lichaam en geest tot rust komen. Zodat je huis weer aanvoelt als een thuis.


65 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


gienywestr
Oct 29, 2019

Meis, wat een gave heb je toch! Ik heb alles met plezier bekeken en gelezen. Als jij hier geen succes mee oogst weet ik het niet meer!

Like
bottom of page