top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverthuis_ios

ODE AAN DE LIEFDE

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020

Wat hebben Valentijnsdag en het verbouwen van de wc met elkaar gemeen? Lees het hieronder in m'n blog.


VALENTIJNSDAG

Vandaag is het Valentijnsdag. Een dag waarop ik van jongs af aan ieder jaar trouw een kaartje stuur aan op dat moment mijn grote liefde. Soms is dat ook anoniem geweest...want tja...hoe verklaar je iemand de liefde, terwijl diegene niet eens weet dat je verliefd op 'm bent.


Valentijnsdag had ook m'n verlovingsdag moeten zijn. De plannen waren gemaakt. Samen met m'n partner zouden we een weekendje naar Valkenburg gaan in Limburg en daar zou het grote moment plaatsvinden. Hoezo lekker spontaan...vooral gepland!?! Maar door omstandigheden ging het niet door en werd het een paar weekjes later in maart. Tijdens dat weekend hebben we wel een trouwdatum vastgesteld. Eind augustus in hetzelfde jaar zijn we getrouwd. Buiten met fantastisch weer (een zomerse dag met meer dan 32 graden) met op de achtergrond een weide met grazende en vooral hele nieuwsgierige koeien.

VERBOUWING WC

Waarom is de verbouwing van onze wc een ode aan de liefde? Van Valentijnsdag zijn we gerold naar m'n trouwdag en van daaruit komen we uit op het moment dat ik voor vast bij m'n partner in huis kwam te wonen. Daar zaten echter wel drie maanden tussen. Ik werkte destijds namelijk nog in Leiden (het Westen) en reisde wekelijks op en neer. Doordeweeks verbleef ik bij familie en in het weekend bij m'n man. Na drie maanden besloot ik afscheid te nemen van het Westen en kwam ik voor vast in de Achterhoek wonen, zonder baan...


Zoals sommige van jullie weten en wat ook te lezen is in m'n allereerste blog ben ik een wetenschapper en gespecialiseerd in pathologie. Hier in de Achterhoek valt daar nagenoeg geen werk in te vinden. En daarom heb ik besloten om voor m'n andere passie te kiezen, namelijk binnenhuisarchitectuur. Na de opleiding hiervoor te hebben gevolgd ben ik 2,5 jaar later m'n eigen bedrijf gestart als interieur ontwerper. Werk wat ik met veel plezier doe en waarbij ik m'n inspiratie haal uit de natuur en m'n biologie achtergrond.


Omdat ik in het huis van m'n partner kwam te wonen en op m'n eigen kleding en wat kleine spulletjes na niets vanuit mijn eigen huis had meegenomen, voelde het als wonen in een hotel. Bijna niets was van mezelf en over de inrichting viel weinig meer te kiezen. Toch heb ik her en der geprobeerd het wat meer naar m'n zin te maken. Met name door het aanbrengen van kleur in huis. Één ruimte waar ik 'goedkeuring' voor kreeg...want tja...ik heb een partner die het eng vind dat er iemand even z'n veilige huis over hoop komt halen...was het kleinste kamertje in huis, namelijk de wc. Nu 3 jaar later is onze wc zo verouderd, dat we hebben besloten het te laten verbouwen. Onze wc is de eerste ruimte in huis waar ik qua inrichting het helemaal zelf (met een beetje meedenken van m'n partner...tenminste dat denkt hij) het voor het kiezen heb. Met vandaag de foto's van het eindresultaat.


ODE AAN DE LIEFDE

Onze wc is namelijk een ode aan de liefde...onze liefde. Toen ik het de eerste keer onderhanden nam, heb ik een groot deel van de cadeau's van onze bruiloft een plekje gegeven in de wc om het daar wat gezelliger te maken. En nu het verbouwd is heb ik er weer geprobeerd er een gezellige en knusse plek van te maken. Want de wc hoort een fijne plek in huis te zijn toch? Iedereen brengt er een deel van z'n leven op door. We kunnen niet zonder. Ook deze keer heb ik wat elementen van onze bruiloft terug laten komen. De basiskleuren zijn grijs en wit geworden. Betonlook op de vloer en witte metrotegels op de muur. Ook wilde ik voor de sfeer een levendig stuk hout met karakter plaatsen. Als accentkleur ben ik voor (licht)roze gegaan...de kleur die samen met groen centraal stond op onze trouwdag. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Kijk op https://www.thuis-ios.nl/verbouwing-toilet-03 voor het interieur ontwerp.
66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page