top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverthuis_ios

HERFST

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020

Het is eind oktober en de blaadjes beginnen te verkleuren en sommige bomen laten hun blaadjes zelfs alweer vallen. Overal steken paddenstoelen hun kopjes boven de gevallen bladeren uit. De herfst is echt begonnen!


Rood, geel, oranje, groen en bruin zijn de kleuren van de herfst. Warme kleuren die helpen om de overgang van de hete zomer naar de koele winter iets te verzachten. Kleuren die je nieuwsgierig maken en je doen besluiten om naar buiten te gaan. Lekker de natuur intrekken, verwonderd om je heen kijken en de kleurenpracht absorberen.


ROOD

Van alle kleuren die we tegenkomen in de natuur is rood toch wel de meest opvallende. In de dierenwereld staat rood voor gevaar. Neem het lieveheersbeestje met z'n rode schild vol met zwarte stippen. Menig dier weet dat je deze maar beter niet kunt opeten, omdat ze heel vies smaken. Bloed is ook rood. Een gewond dier is zwak en minder wendbaar, waardoor de overlevingskansen aanzienlijk verkleinen. Voor de mensenwereld geldt hetzelfde. Rood betekent 'LET OP' en we zien de kleur rood vaak terugkomen in de verkeersborden die langs de weg staan.


ROOD IN HET INTERIEUR?

Rood is een lastige kleur om aan te brengen in het interieur. Het overweldigd snel, het prikkelt en kan voor onrust zorgen. Het is immers de kleur van gevaar. Voor kinderkamers wordt de kleur zelfs afgeraden, omdat kinderen er slechter van kunnen slapen en prikkelbaar kunnen worden.

Maar rood is zo'n fantastische kleur, want het brengt ook heel veel warmte met zich mee.

Twee jaar geleden ben ik de uitdaging aangegaan om rood toe te passen in een kinderkamer, geïnspireerd door de herfst en met name door de Vliegenzwam paddenstoel 'rood met witte stippen'.


ROOD MET WITTE STIPPEN


In deze kinderslaapkamer is op een subtiele manier rood toegepast om de kamer meer warmte te geven. De muren zijn roomwit (Histor) en lichtgrijs (Karwei) geverfd om de kamer licht te maken. De kamer ligt namelijk op de noordzijde van het huis, waardoor er weinig en koel licht binnenvalt. Op de vloer ligt Vinyl met laminaat print in vergrijsd houtlook, wat heel makkelijk schoon te houden is. Rode accessoires waren destijds niet te krijgen en om die reden zelf gemaakt. Via marktplaats vond ik een originele oude prentplaat met paddenstoelen, waaronder de Vliegenzwam. Het rode dekentje is zelf gehaakt. De paddenstoel deurknoppen zijn gemaakt van blank hout en vervolgens geverfd met muurverf en afgelakt met blanke lak. De lamp is van HEICO. Dit merk maakt sprookjesachtige lampen die een zacht en diffuus ligt uitstralen. Kinderen zijn er gek op en stiekem ik zelf ook ;-) Deze lampen zijn zelfs te gebruiken als nachtlampje. De blikvanger van de kamer is toch wel de muurschildering van een paddenstoel van maar liefst 180 cm hoog in de speelhoek, waardoor kinderen het gevoel hebben zich in een sprookjesbos te begeven.


Door gebruik te maken van subtiel aangebracht rood, is deze kamer op het noorden uiteindelijk een knusse en gezellige slaapkamer geworden.23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page