top of page

Interieur ontwerp

10

OPDRACHT

Een koppel woont in een vrijstaand huis met aan weerszijden van het huis overhangende balkons. Hierdoor is het overdag vrij donker in huis. Daarnaast missen ze het gevoel van thuiskomen. In de uitbouw met volop daglicht bevindt zich momenteel de werkkamer. Vanuit de woonkamer is er direct zicht op deze werkkamer. 

De bewoners willen graag een compleet interieurontwerp voor de benedenverdieping van het huis, waarbij de woonkamer met eethoek, uitbouw en gang worden vernieuwd. Ze hebben drie woonwensen:

  • Duurzaamheid; waar kan zoveel mogelijk meubels en accessoires hergebruiken.

  • Gezelligheid: de woonruimte klinkt nu vrij hol, daarnaast mist er een huiselijk gevoel in de woonkamer.

  • Lichtinval; het versterken van het binnenvallend daglicht in huis, waardoor de benedenverdieping niet meer zo donker is.

WAT

Vrijstaand huis

WAAR

Aalten

WANNEER

2022

MIJN VISIE

Thema: Zonsopkomst aan zee

Accentkleur: Aardtinten met gele en turquoise kleuraccenten

Advies voor meer lichtinval in huis:

Om het daglicht te versterken is het belangrijk dat er kleuren worden gebruikt die worden gereflecteerd door de zon. Dit zijn wittinten en geeltinten. Daarnaast dient er met kleuren te worden gewerkt, waarin zo min mogelijk een grijstint zit. Alle kleurtinten waarin (een beetje) zwart zit absorberen namelijk licht.

Advies voor het minder hol laten klinken van de woonruimte:

Er gaat gewerkt worden met akoestisch behang. Een mooie natuurfoto van helmgras tegen een blauwe lucht, welke achter de kachel komt.

Klantervaringen

Interieurontwerp OP MAAT

Omdat wij er niet in slaagden onze woon -en tuinkamer te verbinden en gezellig te maken, hebben wij Hester om advies gevraagd. Tijdens het kennismakingsgesprek besloten we ook de hal aan te pakken. Onze woonkamer is donker en heeft een lastige indeling. 

Wij hebben de samenwerking met Hester als heel prettig ervaren. Hester is vriendelijk en bescheiden. Als het nodig is voor het resultaat dat ze voor ogen heeft, kan ze ook doorpakken zonder je iets op te dringen wat je niet ziet zitten. Hester neemt veel tijd voor ons.

Na een aantal gesprekken heeft ze een woonplan in boekvorm gemaakt. Het boek bevat o.a. een moodboard, een 3d tekening, een kleurplan en een meubelplan. Het boek ziet er prachtig uit en helpt je om een voorstelling te kunnen maken van het eindresultaat.

Toen duidelijk was wat er moest gebeuren hebben wij het plan zelf uitgewerkt. Het boek bleek hierbij heel helpend als naslagwerk. Door de keuze van de kleuren op de muur, een nieuwe indeling en een aantal nieuwe meubels, is onze woon -en tuinkamer nu één geheel. Het is een lichte, sfeervolle plek geworden waarin wij ons helemaal thuis voelen.

Dank je wel Hester.

- Jan & Arike - 

bottom of page